Choose summer over winter

         Astazi m-am gandit la alegeri. De la ce mancam, la cum ne imbracam, la cum ne planificam viata si la ce alegeri facem pe parcurs.
Astazi eu am ales prost. Desi eram constienta ca voi avea treaba prin oras si voi petrece mult timp mergand pe strazi, am ales sa ma imbrac destul de subtire, si sa nu-mi pun nici un fes sau manusi, chiar daca inainte sa plec se uitau trist la mine din sertarul de sus al sifonierului. Primele cateva minute de mers pe trotuar cu vantul batand rece a fost in regula, inca mai aveam autoconvingerea ca nu este asa de frig afara, desi termomentrul de la coltul strazii arata -4°C. Apoi mi-am pierdut entuziasmul de inceput si mi-am lasat capul in jos, mergand umila, intr-un pas incet, cu ochii aproape inchisi.
large
Atunci nu am putut sa nu ma intreb: Si cu alegerile din viata facem la fel? Ne autoconvingem ca gerul nu-i ger si ca alegerea proasta e defapt buna, iar cand vedem contrariul ne lasam capul in jos, mergand umili si fara vlaga catre sfarsit?      

                  Sau avem curajul sa ne intoarcem din drum si sa o luam de la capat spre o carare care duce spre vara? ..in cazul meu spre cel mai apropiat magazin care vinde manusi si fesuri. Am intrat in magazin (inainte nu il observasem si treceam de fiecare data pe langa el) ca si cum ar fi fost camera de asteptare spre Paradis, si am luat prima pereche de manusi pe care am vazut-o. Nu mi-a pasat ca avea desenate pe degete, cu alb, oasele de la scheletul mainii… aveau blana pe dinauntru :). Vanzatoarea mi le-a dat cu o privire calda, aproape maternal si mi-a urat “O zi calduroasa”.

a-cold-day-for-a-walk_00450436
Cei care stiu exact ce vor sa faca cu viata lor sau macar cu ce vor sa se imbrace dimineata fara sa probeze jumatate de sifonier sunt putini. Si norocosi. Noi toti ceilalti ducem o lupta continua intre ceea ce vrem, ceea ce credem ca vrem si ceea ce vad altii in noi.
Intr-o lume bombardata de falsa publicitate, de muzica zgomotoasa si de claxoane nervoase, cat de greu este sa te auzi pe tine?
Cineva spunea: “ The most interesting people at 20 don’t know what to do with their lifes.  At 50, they still don’t know!”

…I know I’m searching.

One comment

  1. ESTI O PERSOANA CU O INTELIGENTA APARTE, TINE CONT DE ACEST LUCRU IN ALEGERILE TALE !
    NU TE LASA TENTATA DE DRUMURI USOARE, ELE SUNT PENTRU OAMENII COMUNI, ITI ESTI DATOARE CU CEVA DEOSEBIT !

    Like

Reply